ADHD is een bekende aandoening bij kinderen, die bij ongeveer 3 tot 5% van alle kinderen voorkomt. Wat veel minder bekend is, is het gegeven dat veel van kinderen die ADHD hebben, ook als volwassenen nog last zullen hebben van symptomen van ADHD. Verscheidene studies schatten deze kans op het voortduren van ADHD tussen 30 en 70%. Typisch voor volwassenen met ADHD is dat zij vaak van mening zijn dat het onmogelijk is georganiseerd te worden en om een baan vast te houden. De dagelijkse taken om op te staan, gekleed en klaar voor het werk van de dag te worden, om op tijd te werken, en productief te zijn, kunnen belangrijke problemen zijn voor de volwassene met ADHD.

Het diagnosticeren van ADHD in bij Volwassene

Diagnosticeren van een volwassene met ADHD is niet gemakkelijk. Vaak, wanneer een kind met ADHDwordt gediagnosticeerd, zal een ouder (h)erkennen dat hij of zij veel van de zelfde symptomen heeft. Het kind heeft, voor het eerst, de mogelijkheid enkele trekken te begrijpen die hem of haar al tijdenlang in de problemen brengt. Sommige volwassenen zullen naar professionele hulp voor depressie of bezorgdheid zoeken en zullen er vervolgens achterkomen dat de wortel van de zaak van sommige van hun emotionele problemen ADHD is! Zij kunnen een geschiedenis van schoolmislukkingen of problemen op het werk hebben. Vaak kenmerken zij zich door een geschiedenis met in frequente verkeersongevallen.

Om met ADHD worden gediagnosticeerd, moet het begin van de problematiek van de volwassene in de kinderjaren zijn begonnen én een blijvende rol hebben gespeeld in de verdere levensloop. Voor een nauwkeurige diagnose, zal een geschiedenis van het de kinderjarengedrag van de patiënt, samen met een gesprek met zijn het levenspartner, een ouder, een hechte vriend, worden vereist. Een fysiek onderzoek en psychologische tests zouden ook moeten worden afgenomen. LEES VERDER...