ADD & Relaties:

Mensen met ADD hebben vaak slechts twee concepten tijd: ‘nu’ en ‘niet nu’. Als een project of een idee een persoon met ADD heeft gegrepen is het nu of nooit! Dat heeft voordelen en nadelen in een relatie.

Voor- en Nadelen van ADD in Relaties:

Nadelen van ADD & Relaties
Om te beginnen met de negatieve effecten van ADD & Relaties moet men begrijpen dat personen met ADD moeite hebben met uitstellen van wat nu urgent lijkt. Aantekeningen, ‘things to do’ lijstjes en andere fysieke herinneringshulpmiddelen kunnen effectief zijn, maar het blijft een uitdaging om vooruit te denken.
Voor een niet-ADD partner, zijn er emotionele implicaties aan het ‘nu’ en ‘niet nu’ denken. Wanneer een ADD opgeslokt wordt door bijvoorbeeld een baan, hobby’s of computer, kan de partner zich alleen voelen staan. Wegens de moeite om zich niet met interesses bezig te houden die de onmiddellijke aandacht hebben, kunnen partners vaak in het ‘niet nu’ segment van de beschikbare tijd ondergebracht worden.

Voordelen van ADD & Relaties:
Positief is dat door mensen met ADD vaak flink wordt geïnvesteerd in wat momenteel hun ‘nu’ is; datgene waardoor ze gegrepen zijn. Wanneer zij een project of een idee krijgen doen zij maximale, met hoge energie en enthousiasme (soms ‘hyper-focusing’ genoemd). Hierdoor kunnen zij goede partners zijn, die intens leven en enthousiasmerend kunnen zijn. Velen die verlieft worden op een ADD-er vallen op hem of haar juist vanwege deze energieke houding, gevoel voor humor, en hoge intelligentie.

Enkele Suggesties voor het Omgaan met ADD in Relatie’s
  1. ADD & Relaties: de dynamiek van 'nu' en 'niet nu'
  2. ADD: Afgemat zijn door herhaaldelijke problemen