ADD: Afgemat zijn door herhaaldelijke problemen

Leven met een partner met ADD die geen baan weet vast te houden en constant zijn sleutels, portemonnee of mobiel niet kan vinden kan er behoorlijk inhakken. Hoe kan een partner door die herhaaldelijk geconfronteerd wordt met dezelfde wanorde en chaos scenario’s uiteindelijk niet afgemat zijn? Dit zijn vragen die de kern raken van het samenleven met iemand met ADD.

Leven met een persoon met chronische symptomen van ADD kan uitputtend en moeilijk zijn. U wilt het beste voor uw partner en hem of haar niet kwetsen. Maar u wilt ook een positie waarin u niet altijd verantwoordelijk bent voor het schoonmaken. Als uw partner een baan niet kan krijgen, voelt u grotere druk om hem/haar te steunen. Als de autosleutels weer eens onvindbaar zijn, voelt u de behoefte om te helpen. Als uw huis in constante chaos is, kunt u door de overweldigende rommel bent u geneigd te gaan opruimen. Toen u met hem/haar huwde wist u niet dat u hiervoor ondertekende.

Toch is er goed nieuws: MENSEN MET ADD KUNNEN EN LEREN STRUCTUREREN! Soms zijn hun oplossingen zeer creatief en soms behoeven ze veel post-it briefjes of andere hulpmiddelen. Voor sommige stellen is de oplossing om plichten en taken op te delen en niet te verwarren. Vaak is een onderdeel van de oplossing voor ADD kenmerken het innemen van medicatie die helpt bij het concentreren.