Werken met ADD

ADD en de Ideale Baan
'Wat is de beste baan voor iemand met ADD?', is een vraag die zich niet laat beantwoorden. Sommigen zijn van mening dat de ondernemersactiviteiten, die een maximum hoeveelheid aan vrijheid toestaan, voor mensen met ADD best zijn. Anderen zullen echter uitdagenede en spannende banen adviseren, zoals brandweerman, reddingsmedewerker. Statistisch gezien is er een grote groep volwassenen met ADD in hun werk. De volwassenen met ADD positieve functioneren in een reusachtige hoeveelheid van carrières. Een betere vraag is dan ook welke factoren belangrijk zijn bij het kiezen van een baan.

De waarheid is dat bijna elke baan elementen bevat die voor iemand met ADD zeer goed zijn, evenals elementen die rampzalig zouden kunnen zijn. Uiteindelijk is het belangrijk om een baan te vinden bij u past. Daarbij zijn verschillende factoren belangrijk, zoals: persoonlijke interessen, persoonlijkheidstype, kwaliteiten, zwakke kanten, intelligentie en opleidingsniveau.

Valkuilen voor de ADDer op het werk:
Wanneer u weet wat u wilt worden, een baan heeft waar u mee tevreden bent of de risico’s op falen wilt minimaliseren of vermijden dan is het raadzaam om inzicht te hebben in typische valkuilen in de combinatie tussen werk en ADD. Soms kunt je pas door ervaring in een baan of binnen een organisatie genoeg over uw eigen patronen hebben geleerd om de beste keus te maken. Enige zaken waarop men kan letten zijn:
  1. Interne- of externe afleiding/ stoorzenders

Geen opmerkingen:

Een reactie posten