10 Voordelen van het hebben van ADD

10 Voordelen van het hebben van ADD

Er is een gemeenschappelijke misvatting in de wereld dat ADD iets ongezonds of slechts is. Terwijl de ADD zeker tegen sommige knelpunten zal aanlopen, heeft het hebben van ADD ook sommige voordelen. Het volgende is een lijst van kenmerken door Jennifer Koretsky, als professionele coach werkt met mensen met ADD.

1. Medeleven
De mensen met ADD hebben een enorme kracht zich met mensen te verbinden. Maar het gaat een stap verder dan dat. Zij hebben doorgaans ook een grote capaciteit tot empathie met anderen, en om vele verschillende perspectieven te zien.

2. Creativiteit
ADDers zijn veelal ontzettend creatief! Schrijvers, schilders, musici, filmmakers, ontwerpers, de artistieke talenten zijn overvloedig. Sommige veronderstellen dat de componisten Mozart en Beethoven ADD hebben gehad.

3. Drive
Wanneer een ADDer een bepaalde opdracht, taak of activiteit saai vindt, kan het doen ervan een marteling lijken. Maar geef een ADDer een interessant project en mits de noodzakelijke hulpmiddelen er zijn, is er geen tegenhouden aan!

4. Probleemoplossend
ADDers zijn vaak goed in het oplossen van problemen en raadsels. Wanneer een interessant op te lossen probleem eenmaal heeft postgevat, dan gaan ADDers vaak door tot de oplossing is gevonden!

5. Hyperfocus
Hyperfocus is iets wat een ADDer in zijn voordeel kan gebruiken. Wanneer dit onder controle wordt gehouden en geleid wordt naar productieve taken, het verwezenlijken van doelstellingen of dromen, kan het ongelooflijke activa zijn die iets goed gedaan te krijgen!

6. Humoristisch
De meeste ADDers houden van lachen, en velen hebben ook een enrom gevoel voor humor!

7. Veerkracht
Het moet natuurlijk niet worden ontkent dat naast de voordelen van ADD er ook uitdagingen zijn. Maar ADDers hebben een ongelooflijke capaciteit om na een uitdaging de draad weer op te pakken.

8. Intuïtie
ADDers hebben een scherpe intuïtie. Ze hebben een hoog niveau van waarneming, of een groot inzicht zijn in de medemes. Wat ook de reden is, is het een zeer nuttige gift!

9. Vindingrijk
ADDers zijn prachtige ideeëngenerators. Doordat ze gewoonlijk niet door details worden gehinderd kunnen ze soms bliksemsnel met vernieuwende ideeën op de proppen komen! ADDers zijn vaak echte brainstormers!

10. Dat "Speciale iets"
Vele ADDers zijn van mening dat zij een unieke manier hebben om de wereld vanuit een perspectief te bekijken dat anderen niet begrijpen. Tot de ADDer andere mensen met ADD ontmoet! U zou kunnen zeggen dat deze op de eigen ‘golflengte’ zijn!

Bron: gebasseerd op een artikel van Jennifer Koretsky © 2001-2003; professioneel coach http://www.addmanagement.com/