ADD ADHD Tip: Krijg SMS Reminders voor Medicijn-gebruik!

‘Het gebruik van SMS Reminders kan de doeltreffendheid van een medicijnbehandeling verbeteren en mensen helpen om hun afspraken na te komen’ stelt een artikel dat in de Economist werd gepubliceerd. Dat is gebaseerd op een onderzoek van de Imperial University in Londen. Dit artikel laat zien hoe SMS-Reminders mensen met ADHD kunnen helpen, met name om hen te herinneren hun medicatie te nemen!

Medicijngebruik kan helpen om voortgang te boeken in het omgaan met uitdagingen die mensen met AD(H)D onder ogen zien. Nadat iemand gediagnosticeerd is, is de volgende stap in de behandeling vaak het nemen van medicatie. Voorafgaand aan deze stap, hebben de mensen met ADHD vaak andere manieren geprobeerd om hun klachten te verminderen. Jammer genoeg vaak zonder blijvend resultaat. Mét medicatie blijkt 90% van mensen met ADHD merkbare resultaten te boeken.

Probleem van Vergeetachtigheid:
De DSM IV vermeldt als één van de kernsymptomen van AD(H)D; chronisch vergeetachtig bij dagelijkse activiteiten. Deze vergeetachtigheid kan ernstige problemen veroorzaken in de behandeling van mensen met AD(H)D. AD(H)D-ers die Ritalin gebruiken blijken het nemen van hun medicatie vaak te vergeten! Het is bijzonder moeilijk om het medicijn niet te vergeten aangezien bij ADHD geen merkbare fysieke gevolgen aanwezig zijn.

Oplossing voor het Probleem:
SMS leent zich perfecte als herinnerings-dienst. In het bijzonder in gezondheidszorg spelen SMS Reminders een steeds belangrijkere rol. Het kan ernom helpen een SMS Reminder te ontvangen op ogenblikken waarop het medicijn zou moeten worden ingenomen. Uit onderzoek blijkt dat SMS Reminders een duidelijke verbetering bewerkstelligd van het consequente medicijn gebruik; betere behandelingsresultaten realiseert; minder ongebruikte medicatie tot gevolg heeft en gebruikers van de SMS-diensten ervaren de SMS Reminder als erg prettig!

Krijg SMS Reminders voor Medicijn-gebruik: De Google Agenda!
Er zijn bedrijven die tegen betaling diensten aanbieden voor SMS Reminders. Bijvoorbeeld het webbedrijfje Neemjemedicijn.nl rekend naast een startbedrag, 0.12 eurocent per berichtje! Onlangs vond ik een gemakkelijke en vaak GRATIS manier om hetzelfde gedaan te krijgen….!
De Google Agenda is een webagenda die door Google wordt aangeboden. Momenteel kan de Google Agenda worden gesynchroniseerd met mobiele apparaten én kunnen er SMS Reminders naar mobiele telefoons in meer dan 80 landen worden verzonden! De Google Agenda is een gratis dienst en Google berekend GEEN KOSTEN om SMS Reminders te versturen. Google stelt wel dat je bij je Netwerk Provider moet checken of het ontvangen van SMS-jes gratis is. Google biedt ondersteuning voor KPN Mobile, Orange, Tele2 Nederland , Telfort, T-Mobile en Vodafone .

Hoe het Werkt:
Allereerst moet je je aanmelden bij Google. Als je al een Google-account hebt, ga je naar de Google Agenda Startpagina. Hier geef je je gebruikersnaam en wachtwoord op, en klik je op 'Aanmelden'. Om je mobiele telefoon te registreren bij Google Agenda, moet je een verificatiecode verkrijgen door de volgende stappen te volgen:
  1. Klik op Instellingen boven aan een pagina van Google Agenda en selecteer vervolgens het tabblad Mobiele instellingen.
  2. Selecteer land in het vervolgkeuzemenu Land.
  3. Geef in het veld Telefoonnummer je telefoonnummer op
  4. Selecteer, indien van toepassing, de provider in het vervolgkeuzemenu. Als echter de link Raadpleeg het Helpcentrum voor ondersteunde providers wordt weergegeven, moet je controleren of je provider wordt ondersteund voordat je een verificatiecode aanvraagt.
  5. Als je provider wordt ondersteund, klik je op de knop Verificatiecode verzenden en wacht je tot er een SMS-bericht wordt verstuurd naar je telefoon.
  6. Wanneer je het bericht hebt ontvangen, geef je de code die in het bericht staat op in het vak Verificatiecode en klik je op de knop Instellen voltooien.

Vervolgens kunt u afspraken inplannen voor de momenten van de dag waarop u uw medicatie moet innemen. Hierbij vinkt u aan dat u vijf minuten voor het moment van de afspraak een SMS Reminder toegestuurd wilt krijgen met een korte mededeling, bijvoorbeeld: ‘tijd voor je medicatie’ o.i.d. Nadat u dit eenmaal heeft gedaan kunt u deze afspraak een ‘terugkerende afspraak’ maken. Hiervoor doet u het volgende:

  1. Maak een afspraak en ga naar de pagina met afspraakgegevens.
  2. Klik op de pagina in het gedeelte met de tijd van de afspraak.
  3. Selecteer het gewenste tijdinterval in de vervolgkeuzelijst 'Herhalingen'.
  4. Vul de overige afspraakgegevens in.
  5. Klik op 'Opslaan'.
  6. Klik op de afspraak.
  7. Selecteer 'details voor afspraak bewerken'.
  8. Klik op de pagina in het gedeelte met de tijd van de afspraak.
  9. Selecteer het gewenste tijdinterval in de vervolgkeuzelijst 'Herhalingen'.
  10. Klik op 'Opslaan'.

Gefeliciteerd! U heeft en eigen SMS Remider Service voor u medicatiegebruik gemaakt! Kijk ondertussen even verder op Google Agenda, deze site heeft behoorlijk wat te bieden voor mensen die moeite hebben hun leven op orde te houden!